CINE-FÒRUM CLOENDA curs S.XX, un segle de pel·lícula – 15/01/18

CINE-FÒRUM CLOENDA: CURS SEGLE XX, UN SEGLE DE PEL·LÍCULA
DILLUNS 15 DE GENER DE 18 A 20,45h, L’OLIVERA

Cineforum Bananas
Com a acte de cloenda del curs de la UNED Sènior de Sant Boi de Llobregat SEGLE XX, UN SEGLE DE PEL·LÍCULA es realitzà un cine fòrum obert conduït pels professors JOSÉ LUIS SUBÍAS I XESCO MONTAÑEZ on s’analitzà entre humor, ironia i rigurositat una de les primeres i poc conegudes pel·lícula de Woody Allen BANANAS (WOODY ALLEN, 1971)
Després de visualitzar algunes de les escenes més significatives els conductors ens retornaren a començaments de la dècada dels ’70 on de la mà del geni de Nova York, d’un jove Woody Allen que en aquest film fa un pont entre el mode de representació modern i el posmodern amb clares referències tant a Chaplin com als germans Marx.
Reflexions sobre política i ètica, sobre la relació entre les parelles, humor absurd i gags gratuït… gràcies a una divertida sàtira política sobre l’imaginari guerriller llatinoamericà.
Visca la república bananera de San Marcos!!

image3

image1

Argument

Un americà abandonat per la seva amiga marxa a l’Estat de San Marcos, en guerra civil. Se’n farà president, després retrobarà Amèrica i la seva amiga, sempre sota les càmeres de televisió omnipresents. Fielding Mellish és un provador de productes nous que, tot d’un plegat, es troba ficat en l’apassionat món de la política revolucionària de l’Amèrica del Sud. Fielding coneix Nancy i se n’enamora. Ella és una destacada activista de causes lliberals. A través de tot de circumstàncies divertides i extravagants, Fielding es troba ficat en la revolució de San Marcos, una petita república bananera al sud dels Estats Units. 

image5

Quan el dictadors de San Marcos és enderrocat elegeixen Fielding, que du una barba com la de Fidel Castro, per governar el país. Fielding torna als Estats Units per aconseguir fons i es troba una altra vegada amb Nancy. Ella no s’adona de la nova disfressa de Fielding i queda impressionada del carisma que té. Es casen i passen la nit de nuvis a l’hotel Manhattan. Howard Cosell els fa una entrevista en directe sobre la seva primera experiència de casats

image2image4