“Antoni Tàpies, crits de llibertat” per Joan Gil. Museu de Sant Boi de Llobregat

El 2024, Sant Boi commemora l’Any Tàpies amb motiu del centenari del naixement del gran artista català. Una àmplia programació d’activitats donarà a conèixer la seva obra i els estrets vincles que va mantenir amb Sant Boi, que aprofitarà la commemoració per reivindicar-se com a ‘segona ciutat Tàpies del món’. Els motius són bàsicament tres: la presència d’un mosaic de l’artista a la plaça de Catalunya en record de la històrica diada de 1976 i el fet que Sant Boi compti amb l’única escola de Catalunya que porta el nom d’Antoni Tàpies, on l’artista va pintar un mural que encara es conserva. A més, Antoni Tàpies va col·laborar com a mecenes amb l’editorial Llibres del Mall, fundada als anys setanta per Maria Mercè Marçal i Ramon Balasch, entre d’altres.

Sant Boi de Llobregat s’uneix a l”Any Tàpies’ amb una programació d’activitats que ret homenatge a Antoni Tàpies: “De Tàpies a Sant Boi”. L’activitat principal és una exposició al Museu de Sant Boi, el pròxim dia 25 de febrer. Es realitzarà un itinerari per la ciutat visitant-hi llocs vinculats, i s’ha organitzat un cicle de conferències.

Cicle de conferències: acte inaugural
EL COMPROMÍS POLÍTIC I SOCIAL” a càrrec de JOAN GIL

Dia 29 de febrer, a les 19 h., al Museu de Sant Boi. Activitat gratuïta.
Amb la col·laboració d’UNED Sant Boi.

El compromís polític i social. Al llarg del 2024 té lloc la celebració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies per reivindicar la vigència de l’obra i del pensament de l’artista català. L’aniversari presenta de forma exhaustiva i diversa la seva aportació a diverses institucions de la ciutat, del país i de l’àmbit internacional. Antoni Tàpies. Crits de llibertat. El compromís polític i social és el títol de l’exposició i de la conferència inaugural del cicle.

Joan Gil Gregorio

Joan Gil és historiador, crític d’art, gestor cultural, comissari i perit taxador en obres d’art. Especialitzat en mercat de l’art.Llicenciat en Història de l’Art per la UB, és membre de l’Associació Catalana i Internacional de Crítics d’Art i membre de l’Associació Professional de Gestors Culturals de Catalunya. Membre fundador de l’Institut d’Estudis de Crítica i Conservació de l’Art, va actuar com a cap del departament de Conservació i va impartir cursos i seminaris sobre economia i mercat de l’art (1987-1988).

+ imatges https://drive.google.com/drive/folders/1d5-RysrAoXNFOFQuXt-jtsXhPU8T_MH9?usp=sharing

+ info

Altres activitats i conferències https://www.museusantboi.cat/any-tapies